Pracovní sešity na školní rok 2017/2018

7 července, 2017 3:15 pm

Pracovní sešity obecně patří mezi učební texty, které školy využívají. Nejde o učebnice a proto je ČR neposkytuje zdarma k zapůjčení žákům. Naše škola všechny pracovní sešity žákům objednává hromadně a na podzim v září požádá rodiče o jejich uhrazení. Ceny, které při takové objednávce nabízí nakladatelství a velkoobchod škole, nejsou v běžné distribuci, protože škola dostává množstevní slevy. Nemá tedy cenu běhat po obchodech a pracovní sešity shánět. Žáci je dostanou nabídnuty v září ve škole za většinou lepší ceny, než jsou vidět v obchodě.

Pracovní sešity školy využívají hlavně proto, že usnadňují dětem zvládnout množství procvičované látky, často jsou nápaditě zpracovány a děti baví. Nemusí se tedy zabývat přepisováním textů zadání, většinou pouze doplňují procvičovanou látku a zvládnou jí hodně a o to právě jde.

Se vzrůstajícím věkem, až se žáci naučí vést si své poznámky, se od pracovních sešitů postupně upouští, i když v určitých předmětech je školy používají až do devátého ročníku.

Všechny pracovní sešity by měly mít akreditaci MŠMT, aby bylo zaručeno, že jsou pro výuku vhodné. Protože je žáci popíší a tím znehodnotí, žádají školy rodiče, aby pracovní sešity hradili oni.

V přiložených Excelových tabulkách je přehled pracovních sešitů používaných naší školou.

Pracovní sešity_1. ST_2017_2018

Pracovní sešity_2. ST_2017_2018